Spring naar inhoud

Sofie Pringels

De eindejaarsantwoorden van raadslid Sofie Pringels (Sp.A):

1° Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Meer en meer mensen vinden in deze losgeslagen maatschappij hun plaats niet meer……
Reeds enkele jaren worden we meer en meer geconfronteerd met de gevolgen van de o zo complexe doorgeslagen prestatie maatschappij. Deze weegt heel zwaar door op heel wat mensen maar dit benoemen wordt gezien als een teken van zwakte. We moeten allemaal ‘ gelukkig zijn’ en dit geluk moet zich vertalen in een succesvolle carrière, voldoende materiële welvaart, succesvolle vriendenkring, perfecte gezin, juiste kledingmaten, ….

Meer en meer mensen kampen met depressies, burn outs, verslaving,….Ongelukkig zijn in deze samenleving is niet meer van deze tijd, indien het zich voordoet wordt het individu heel vaak zelf verantwoordelijk geacht voor zijn ‘ongeluk’. Omvat het leven niet voor ieder van ons zijn dosis lastigheid? We krijgen meer en meer een samenleving die opgesplitst wordt tussen de winners en de lozers, dit alles baart me grote zorgen.

2° Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2017?

Helaas heb ik niet veel tijd om tv te kijken en of radio te luisteren. Ik probeer dagelijks het journaal te zien en indien mogelijk ook ‘De afspraak’.

3° Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Ik ben grote voorstander van sociale en culturele evenementen die de mensen samenbrengt dit in tijden waar het individualisme vaak de bovenhand neemt. Zo ben ik een grote fan van Grensrock ! Ik ben jaarlijks op het appél, want naast de goede programmatie is Grensrock voor de bewoners van de stad een groot sociaal gebeuren.

Sedert ik mijn intrede deed in de lokale politiek is er toch een grote verschuiving merkbaar in mijn vrijetijdsbesteding. Voordien ging ik vaak naar theater ( met als grote voorkeur de voorstellingen van Compagnie Cecilia) en pikte ik af en toe eens een concert mee. Momenteel ben ik, naast de zorg voor mijn gezin, sterk lokaal geëngageerd zowel binnen de SP.a als in andere organisaties ( Curieus, CSA, en Les Figurettes Fénoménales). Ik probeer de lokale sociale artistieke projecten op te volgen en ben dan ook grote fan van deze methodiek, het sterke en creatieve bij de mens naar boven halen, dit verdient een daverend applaus!

Vakantie is voor mij ‘het’ leesmoment van het jaar, dit jaar heb ik enorm genoten van ‘ Het smelt’ van Lize Spit en van ‘Het meisje op de trein’ van Paula Hawkins.

Dit jaar was ik compleet verkocht aan de Netflixserie ‘Homeland’! Deze had me zwaar te pakken en durfde me uit mijn slaap te houden!

In september heb ik enorm genoten van de nostalgische Menense Cultgroep “The Ugly Papa’s “ die na 20 jaar weer terug samen op de planken stonden. Het was eveneens een leuk terug zien van oud gekenden die ondertussen over heel Vlaanderen wonen maar die toch voor deze bijzondere reünie naar Menen zijn afgekomen.

4° Wie wenst u wat toe voor 2018 (ten goede of ten kwade)?

Een gezond jaar!
Een evenwichtig jaar!
Een jaar met gelukkige momenten!
Een jaar met voldoende zorg voor elkaar!
Een jaar met voldoende oog voor elkaars kwaliteiten!
Een jaar waarin ik samen met de ‘SP.a ploeg’ het vertrouwen krijg om verder te bouwen aan een stad waar iedereen zijn plaats vindt.

Share Button