Spring naar inhoud

Rudy Nuytten

Lees hieronder de antwoorden op onze eindejaarsvragen van gemeenteraadslid Rudy Nuytten (Open Stad):

1° Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Het feit dat mensen overspoeld worden door informatie via de media en vooral de sociale media ; informatie die niet altijd correct of niet juist geduid is. Dit leidt dan weer tot polarisatie tussen en binnen bevolkingsgroepen. Dit is een tendens die al enkele jaren geleden is ingezet, maar die me dit jaar heel sterk is opgevallen.

2° Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2017?

Naar in mijn ogen slechte uitzendingen kijk of luister ik niet. Daarvoor hebben we deze dagen een overkill aan keuzes. In goede zin heb ik kunnen genieten van de de fictiereeks “Tytgat Chocolat”. Een mix van professionele topacteurs met spelers met een mentale handicap van Theater STAP. Koppel dit aan een mooie verhaallijn en breng het in beeld op prachtige locaties en je hebt iets interessants om op een zondagavond naar te kijken.

Op radiogebied liet ik me verrassen door de testuitzendingen van de oude zeezender Caroline op 648 kHz, nu weliswaar met een vaste legale licentie in Zuid-Engeland, en met de bedoeling om op tweede kerstdag echt van start te gaan. Ideaal voor liefhebbers die zijn blijven hangen in de seventies, met de matige middengolfkwaliteit bovenop.

3° Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Wat het beste boek betreft hou ik het op de non-fictie “Graailand, Het Leven Boven Onze Stand” van Peter Mertens. Het werk kwam weliswaar al eind 2016 op de markt, maar het legde vooral begin 2017 bloot, hoe de sterkste schouders in ons land het minste bijdragen inzake het correct betalen van bijvoorbeeld belastingen.

Qua toneel moet ik tot mijn scha en schande zeggen dat ik in 2017 niets gezien heb.

Een treffend concert zag ik in september tijdens Manifiesta in Bredene, waar het Zesde Metaal subliem was, en ik voor het eerst hun cover van “Boze Wolven” van Gorky hoorde, weliswaar op de muziek van “Where is my mind” van The Pixies.

De beste film die ik de afgelopen maanden zag was “Burning Out”, een documentaire van Jérôme Le Maire. De film is het resultaat van twee jaren filmen op de chirurgische eenheid in een van de grootste ziekenhuizen van Parijs. De organisatie van het werk aldaar is ziekteverwekkend geworden. De film toont aan hoe werknemers op die manier psychisch onderuit gaan op een voor velen helaas, zeer herkenbare manier.

Voor de beste CD grijp ik ook terug naar “Calais” van Het Zesde Metaal. Deze CD werd de bevestiging van wat we al van hen kenden, denken we maar aan “Ploegsteert”

4° Wie wenst u wat toe voor 2018 (ten goede of ten kwade)?

Kwade zaken wens ik niemand toe. Het hoogste goed is een goede gezondheid, en dat wens ik iedereen toe die dit van mij wilt aanvaarden. Op sportief vlak wens ik Club Brugge de 15de landstitel toe. Voor de PVDA wens ik voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op zijn minst 1 verkozene.

Share Button