Spring naar inhoud

Philippe Mingels

De eindejaarsantwoorden van raadslid Philippe Mingels (Groen):

1° Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Ik ben - denk ik - redelijk immuun ten aanzien van trends. Ik lig er in elk geval niet wakker. Meedoen omdat iets trendy is, is niet aan mij besteed. De belangrijkste gebeurtenis van het voorbije jaar… ik kan er zo niet meteen één bedenken. Wat dat betreft was 2016 veel heftiger. Mijn schoonouders zijn toen zes maanden na elkaar overleden en er waren de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De gevolgen daarvan waren in 2017 op persoonlijk vlak en op maatschappelijk vlak nog zeer goed voelbaar. Ik mag hopen dat dat in 2018 minder wordt.

2° Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2017?

Ik heb zeer weinig met klassieke muziek maar ik heb met groeiende belangstelling en bewondering gekeken naar “Thomas speelt het hard”. Het slechtste programma is dan weer moeilijker om te bepalen. Als ik iets niet goed vind, dan luister of kijk niet lang verder. Een specifiek programma kan ik dus moeilijk noemen maar alles onder de noemer reality TV maakt bijzonder weinig kans bij mij om uitgekeken te worden.

3° Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

We zijn al meer dan dertig jaar trouwe Dranoutergangers. We doen daar geregeld nieuwe ontdekkingen en genieten van het moment. De meest verrassende dingen vind je sinds twee jaar in de kerk. Intieme setting, zeer goede akoestiek,… Dit jaar was déuitschieter een solo-optreden van Niels Boutsen, beter bekend onder de naam Stoomboot.

Voor films zakken we sinds een paar jaar opnieuw af naar Buda, de voormalige Pentascoop, in Kortrijk. Eind 2016 zag ik er “I, Daniel Blake”. Sindsdien heb ik eigenlijk nog geen film gezien, die zo is blijven plakken.

4° Wie wenst u wat toe voor 2018 (ten goede of ten kwade)?

Ik wens niemand iets ten kwade. Waarom zou ik dat doen? Ik wens voor iedereen die de moed heeft om onder de vlag van Groen Menen naar de verkiezingen te trekken dat 14 oktober 2018 de dag mag worden dat Groen ook in Menen echt doorbreekt. De rest zien we dan wel.

Share Button