Spring naar inhoud

Nik De Clercq

Gemeenteraadslid Nik De Clerq (N-VA) formuleerde onderstaande antwoorden op onze eindejaarsvragen:

1) Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis van het voorbije jaar?

Het eerste schooljaar van mijn oudste dochter is voor mij de belangrijkste gebeurtenis. Vaststellen dat die kleine baby die tot voor kort nog in je armen lag, nu heel gewoon gestart is met school.
De bijna dagelijkse fietstocht met haar naar school is voor mij een korte maar enorm plezante tijd om de dag mee te starten.

2) Wat vindt u het beste tv-programma van 2017?

Ik heb graag gekeken naar de serie 13 reasons why. De serie gaat over een tienermeisje die zelfmoord pleegt en haar redenen voor die zelfmoord. De serie brengt kleine en grote fouten van mensen in beeld en hun effect op anderen. Belangrijk voor mij in de serie zijn ook de effecten die een zelfmoord heeft op de nabestaanden.

3) Wat vind u het beste concert/optreden van 2017?

Het concert van Jef Neve in CC De Steiger. Het was mijn eerste live ervaring met Jef Neve en dat smaakt absoluut naar meer. Ik zag er gedreven muzikanten die zich volledig lieten gaan in het moment.
Daar draaien live optredens voor mij om: muzikanten die hun muziek niet alleen spelen maar ook beleven en die de passie in hun job uiten.

Het beste optreden was van onze Menense volleybal. Ik heb enorm genoten van de overwinning thuis tegen Roeselare eind januari. De sfeer was dankzij de talrijk aanwezige supporters geweldig. Dat net die wedstrijd ook live op tv te zien was maakte de ervaring des te beter.

4) Wie wenst u wat toe voor 2018?

Ik wens vooral iedereen een goede gezondheid toe. Dat is een cliché-uitdrukking, maar heel wat mensen en gezinnen dragen de dagelijkse gevolgen van allerlei ziektes. Gevolgen die voor de buitenwereld niet altijd merkbaar of zichtbaar zijn. Voor die mensen wens ik ook heel wat sterkte in de uitdagingen die ze nog voor de boeg hebben.

Share Button