Spring naar inhoud

Filip Elgers

De eindejaarsantwoorden van gemeenteraadslid Filip Elgers (N-VA):

1° Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Het overlijden van beide ouders, schoonouder en nauwe familieleden in het voorjaar. Dat echte liefde soms letterlijk bindend is.

Maatschappelijk, dat mondiaal gevestigde instituten evengoed konden huizen in luchtkastelen. Het belang dat op de keper beschouwd de gewone mensen best de vinger aan de pols houden. ( en aan de knip )

2° Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2017?

Realiteit tv zoals de buurtpolitie, waarin acteurs non-fictie scenario’s tot fictie proberen te verheffen. Zo slecht dat het weer goed wordt. Hilarisch! Realiteit tv kan ok zijn, maar niet zozeer in de omgekeerde richting denk ik dan.

Beste tv: uitgelicht Vikings, het is niet anders.

In de auto heeft Radio Eén de bovenhand. Eénmalig stond in 2017 de autoradio loeihard op Radio Maria. Vergeef mij, ik zocht soelaas in de file! Thuis en op het werk is het een mengelmoes van jewelste, soms word je er hoorndol van. Steeds weer, verlies ik het plecht. Ook dat is niet anders. Voor radioprogramma’s die mensen samenbrengen voor het goede doel gaat de volumeknop iets hoger.

3° Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Het lezen van een beste boek impliceert dat je er meerdere hebt gelezen. Evengoed is het eeuwige excuus dat je geen tijd hebt gehad of pretenderen dat je de halve boekenkast der wijsheden hebt uitgelezen. Uitgezonderd de enkele millimeter dat de bladwijzer is gevorderd in het boek van Hans Peter Roel “toeval bestaat niet” en dito in een boek uitgegeven door het Davidfonds van Luc Swinnen “te vriendelijk”, kwam ik niet. Ik bedenk plots dat ik niet meer weet waar mijn E-reader ligt en dat de bladwijzer die ik gebruik, bovenaan getooid is met het logo van mijn werkgever.

Het mag gezegd, voor mij persoonlijk was 2017 een minder jaar. Gelukkig kon ik nog genieten van de achtergrondruis die mijn gezin produceerde als het aankomt op muziek, film, toneel én de vele concerten in 2017. Of toch, Jazz en Blues zangeres Nora Jones mocht voor mijn part in 2017 op de koffie komen. Wat niet is…volgend jaar heeft ze een nieuwe kans door de release van haar nieuwe cd Day Breaks! Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem belooft alvast het onderste uit de kan te halen, CC De Steiger waardig.

4° Wie wenst u wat toe voor 2018 (ten goede of ten kwade)?

Ik wens aan iedereen heel veel geluk en liefde. Zitten beide soms te kniezen in een klein hoekje, is het niet?
Ook in 2018 succes aan alle mensen, vooral aan die mensen die openlijk kunnen en durven spreken vanuit het hart.

Share Button