Spring naar inhoud

CD&V maakt als eerste partij in Menen volledige lijst bekend

CD&V maakte zaterdagavond als eerste partij in Menen de volledige lijst met 31 kandidaten bekend.15 kandidaten nemen voor het eerst deel aan de verkiezingen. De lijst telt 17 kandidaten uit Menen, 9 uit Lauwe en 5 uit Rekkem.

Huidig burgemeester Martine Fournier zal zoals verwacht opnieuw de lijst trekken. Schepen Laurent Coppens staat op de tweede plaats. Nieuwkomer Ruben Soens krijgt meteen de derde plaats. Op 4 vinden we schepen Caroline Bonte en op 5 gemeenteraadslid Vincent Durmortier.

Lisa Maxy, kabinetsmedewerkster van de burgemeester, krijgt de 6de plaats net voor OCMW-raadslid Fre Vandamme (7).

Verder maken ook Dorine Lemant (8), Sylvianne Scherpereel (9) en lokale voorzitter Peter Depoot (10), Toon Demyttenaere (11), Julie Roussel (12), Koen Depaemelaere (13), Rene Opsommer (14), Lieve Valcke (15), Elsje Verhoeven (16) en Bart Vandeweghe (17) deel uit van de lijst.

Een opvallende nieuwe naam is die van Jelle Van de Wiele (18de plaats). Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen nog kandidaat bij Open Stad.

Ook Peggy Coeman (19), Eric Vanthournout (20), Christine Bulcaen (21), Herwig Vrijsen (22) en Joan Vander Beken (23) zijn kandidaat.

Cd&V verwelkomt onderaan de lijst meerdere nieuwe kandidaten o.a.Maarten Desodt (24), Jochen Degreef (25), Casandra Vens (26), Celma Godhino (27) is de jongste kandidaat, Natascha Beke (28) en Christa Cambier (29).

Willy Ugille staat op de 30ste plaats en voormalig schepen Berenice Bogaert (oudste kandidaat) wordt lijstduwer.

Huidig gemeenteraadsvoorzitter Sven Callewaert, OCMW-raadslid Katrien Dousy en gemeenteraadslid Chantal Deman zijn geen kandidaat meer.

Foto: Paulette Wydoodt

Share Button